Frågor och svar

Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna om akupunktur.

Vad är akupunktur?

Ordet betyder ”sticka med nålar” och kan användas mot smärta och kan som ett komplement till den traditionella läkekonsten användas mot många sjukdomstillstånd. Akupunktur är sedan 90-talet godkänd som behandling av Socialstyrelsen.

akupunktur Stockholm

Vad ska jag tänka på före en behandling?

Det är viktigt att äta innan behandlingen, det är inte bra att bli behandlad med akupunktur på tom mage- Kaffe, Coca cola och choklad kan ge en sämre effekt och bör därför undvikas.

Gör det inte ont med nålarna?

Nej, det känns vanligtvis inte mycket alls. Nålarna är mycket tunna och de flesta patienterna känner ingenting. Men hur mycket nålarna känns beror mycket på person och på var nålarna sätts in. När behandlingen är klar kommer du att känna dig lugn, harmonisk och i mer balans i kropp och själ.

Har akupunktur några biverkningar?

Det är sällsynt med biverkningar. Men har du lätt för att svimma, har pacemaker eller någon smittsam sjukdom (exempelvis hepatit) så bör du informera din akupunktör. Andra saker som kan påverka är blodförtunnande mediciner och allergier, prata med din akupunktör med dessa. Vi har tystnadsplikt och följer lagen om journalföring.

Hur ofta bör jag komma på besök?

Det beror på vem du är och vilka problem du har. Har du haft dina problem en längre tid kan det ta ett tag innan du blir helt återställd. Rent allmänt kan man säga att lindriga bekymmer försvinner på 1-5 besök, men i många fall kan det behövas upp till 15 besök.

Hälsa, lugn och harmoni med akupunktur